3 rețete rapide și sățioase pregătite din produse autohtone 

3 rețete rapide și sățioase pregătite din produse autohtone 

Așa cum v-am promis, dragi prieteni, în articolul de astăzi veți afla detaliat secretele din bucătărie, în prepararea celor 3 rețete rapide din produse autohtone. Noi am pregătit în natură, iar bucătarul a fost Andrei Sili de la restaurantul Smoke & Ribz.

Hai să le luăm pe rând și să îți dezvăluim cum poți pregăti rapid, gustos și delicios pentru toată familia, având doar produse autohtone de la producătorii locali.

Apropo, înainte să faci cunoștință cu toate etapele și tehnicile de pregătire, îți recomandăm să privești video-ul cu cele 3 rețete pregătite în natură: https://www.youtube.com/watch?v=DCZybuMRfZc  


Primul fel – Friptură de iepure tradițională după rețeta lui Andrei Sili

Cărnița de iepure este benefică pentru sănătate, având un conținut ridicat de vitamina B12 și E. Conține cea mai mică cantitate de grăsime dintre toate celelalte tipuri de carne. Vezi mai jos ingredientele, produsele autohtone și modul de pregătire a bucatelor.

                         Friptură de iepure tradițională după rețeta lui Andrei Sili
Friptură de iepure tradițională după rețeta lui Andrei Sili

Ingrediente

  • 1 iepure
  • Ulei de struguri
  • Vin sec alb Chardonnay de la LEUNTEA-VIN
  • Ceapă
  • Morcov
  • Piper
  • Sare
  • Frunză de dafin
  • Sare
  • Usturoi

Modul de pregătire:
Carnea de iepure se spală, usucă și se taie bucăți.
Întru-un ceaun de fontă punem uleiul de struguri. Când uleiul s-a încins bine, puneți carnea și lăsați la foc mare. Adăugăm treptat frunza de dafin, piperul măcinat și amestecăm. Lăsăm 15 minute, după care o întoarcem pe cealaltă parte. După ce carnea a obținut un aspect, o scoatem din ceaun. Se mărunțește ceapa, morcovul, usturoiul și se pune în ceaun, amestecandu-se de câteva ori până la călire. Se toarnă 150 – 200 grame de vin sec alb Chardonnay de la LEUNTEA-VIN și 200 ml de apă. Vinurile albe sunt menite să adauge o notă de aciditate rețetelor care conțin carne și să echilibreze aromele. Un Chardonnay e perfect.

Apoi se pune carnea de iepure, care a fost inițial friptă. Se adaugă sare, se amestecă bine și se pune capacul. Pe parcurs când scade apa, adăugați 150 grame de vin, amestecați și din nou acoperiți cu un capac. Timpul de pregătire a fripturii depinde de cât de tare e carnea. La fiecare 15 minute e necesar să se amestece carnea cu o lingură de lemn. Serviți cu plăcere alături de cei dragi! Vezi aici toți producătorii de vinuri și alege unul pentru pregătirea bucatelor și altul pentru a fi servit la masă . Produsele autohtone sunt o sursă bună de vitamine și nutrienți.

Al doilea fel este Păstrăv cu lămâie, învelit în bacon

Peștele este o sursă excelentă de proteine, acizi grași omega-3, împreună cu niacina, vitamina B6 și B12, fosfor și seleniu. Beneficiile pentru sănătate ale păstrăvului sunt variate, acesta reprezentând o opțiune excelentă pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Păstrăv cu lămâie, învelit în bacon
Păstrăv cu lămâie, învelit în bacon

Ingrediente

  • 2 păstrăvi eviscerați și curățați de solzi
  • Bacon crud, feliat subțire
  • Ulei de susan
  • Unt
  • Sare
  • Piper
  • Lămâie
  • Condimente pentru pește

Modul de pregătire:

Peștele spălat și tapotat cu prosoape de hârtie, se sărează, pipărează și condimentează atât pe dinafară, cât și pe dinăuntru. Se unge pe interior și exterior cu ulei de susan de la Ambera. Untul se feliază și se introduc în pește câte 4 felii de unt și câte 3 felii de lămâie. Fiecare pește se învelește cu 8 felii de bacon. Se pregătește la foc mediu, în medie 40 minute. La final vei obține un pește cu cărnița gingașă și un gust fin, datorită baconului și untului. Anume pentru a intensifica aroma păstrăvului am folosit lămâie.
Uleiul de susan e folosit în bucătăria chineză, japoneză și în Orientul Mijlociu. Noi am folosit ulei de susan de la producătorul autohton AMBERA. Aici găsești toată gama de uleiuri pe care o produce. Produsele autohtone pot fi comandate cu livrare acasă pe www.ifood.md. Pe iFood găsești un sortiment variat de produse locale: fructe, legume, ciocolată artizanală, miere, vin, fructe uscate, ceai ulei, vin.

Ulei de susan și Ulei de struguri de la AMBERA
Ulei de susan și Ulei de struguri de la AMBERA


Felul 3 – Cartofi la tigaie cu ulei de susan, brânză Feta și roșii Cherry

Cartofi la tigaie cu ulei de susan și brânză Feta și roșii Cherry

Ingrediente:

  • Cartofi roz 2 kg
  • Morcov
  • Ulei de susan
  • Condimente pentru cartofi
  • 2-3 căței de usturoi
  • Sare
  • Piper
  • Brânză Feta

Mod de pregătire:

Spălăm bine cartofii și îi tăiem în patru, feliem morcovul și usturoiul, între timp încingem uleiul de susan de la Ambera pe tigaie. Punem piper, sare și condimente pentru cartofi și amestecăm bine cartofii împreună cu morcovul și usturoiul mărunțit. În ultimile 5 minute se pun în tigaie și roșiile cherry, pentru a fi un pic călite. Durata totală a pregătirii cartofilor este de 20 minute.
Cartofii aromați și crocanți se servesc cu brânză Feta pentru a oferi un gust fresh și cu roșiile cherry suculente. Cartofii au obținut crustă rumenă, miez moale și cremos. Pregătind această rețetă rapidă, îți vei aminti de gustul unic al copilăriei.

Toate cele 3 rețete au fost savurate în compania unui vin rafinat de la VINUM

Vin roșu sec, Cabernet-Merlot-Saperavi 2019, de culoare burgundă. Gustul este bine echilibrat, cu o aciditate rafinată, plăcută și moale cu nuanțe de stejar, datorită maturării vinului în barique. Se recomandă la bucatele din carne și la brânzeturile condimentate Parmesan și Cheddar, brânză Roquefort.

Cireașa de pe tort a fost desertul: Miere Premium de albine de la Apifera și Prune uscate fără sâmburi de la MixFruct

Mierea este bogată în compuși vegetali care mențin sănătatea, cunoscuți sub numele de polifenoli. Promovăm un mod corect de viață, prin urmare mierea de la producătorii locali este aur pur și un excelent substituent al dulciurilor, în special în cazul copiilor. Cercetătorii susțin că puterile vindecătoare ale mierii provin din efectele sale antibacteriene și antiinflamatorii. Ne-am delectat cu ceai și o linguriță de miere. O adevărată plăcere. Vă recomandăm să consumați produse autohtone.

Prunele uscate de la MixFruct sunt o sursă concentrată de nutrienți importanți și compuși antioxidanți. O porție de 5 prune uscate, fără sâmburi, furnizează 3,5 grame de fibre alimentare. Conțin vitamine, minerale benefice pentru sănătatea organismului.

Comandă produse autohtone cu livrare și pregătește una din cele 3 rețete rapide si sănătoase

Și a venit timpul să îți dezvălui marele SECRET a bucatelor delicioase. Acesta este IUBIREA.
Pune dragoste și energie, iar mâncarea ta va fi delicioasă la superlativ.



Back To Top